Η Στεργιοπούλου Ελένη – Μαρίνα έρχεται στην παρέα των θεατρικών εργαστηρίων μας.

Η Στεργιοπούλου Ελένη-Μαρίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Η επαφή της με την κίνηση ξεκίνησε σε ηλικία τεσσάρων ετών, μέσα από τη Ρυθμική Aγωνιστική Γυμναστική και το μπαλέτο με την οποία ασχολήθηκε εντατικά για δεκατέσσερα χρόνια σε μορφή πρωταθλητισμού.
Στη συνέχεια ασχολήθηκε με την προπονητική ,αναλαμβάνοντας την προετοιμασία αθλητριών της ρυθμικής αγωνιστικής γυμναστικής παρακολουθώντας παράλληλα μαθήματα κλασσικού, μοντέρνου και σύγχρονου χορού ως μαθήτρια.
Το 2007 ορκίζεται ως Πτυχιούχος Μηχανικός Περιβάλλοντος και το 2010 ακολουθώντας το πάθος της για το χορό αποφασίζει να φοιτήσει στην ακαδημία χορού I.S.T.D .(Imperial Society of Teachers of Dancing)με tutor την Ελένη Βακα.
Όσον αφορά το σύγχρονο χορό έχει διδαχθεί με συστηματικά μαθήματα και σεμινάρια αρκετές τεχνικές του σύγχρονου χορού με διαφορετικούς καταξιωμένους δασκάλους από Ελλάδα και εξωτερικό.
Έχει συμμετοχές σε Παγκόσμια μέρα Χορού, Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων ,στην 3Η Πλατφόρμα ‘Έκφρασης Σύγχρονου Χορού στο Κapani Project στα πλαίσια των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ καθώς υπήρξε μέλος της ομάδας “Animotus “με χορογράφο την Ελένη Βάκα με την οποία συμμετείχε σε 4 διαφορετικές παραγωγές (Έκ των Έσω, Μοίραι Έν Χορδαίς ,Μήδεια ,Μήδεια 2)
Το 2017-2018 παρακολούθησε το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα” Re Dance” υπό την καθοδήγηση του Κωνσταντίνου Γεράρδου με θέμα το σύγχρονο χορό και την performance και συμμετείχε στην παράσταση ” 4 Εποχές” . Την ίδια χρονιά χορογράφησε την παράσταση ” Η Στρίγγλα που έγινε αρνάκι “του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ του 2ου Πειραματικού Λυκείου Θεσσαλονίκης.
Σήμερα διδάσκει σε σχολές χορού, σύγχρονο, μοντέρνο χορό και Ρυθμική .
Το 2018 ξεκίνησε να εργάζεται για το ΚΘΒΕ(Kρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος)ως κινησιολόγος στα Θεατρικά Καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Did you like this? Share it!