Η Μαρίνα Χονδροματίδου σκορπάει τις νότες της!

Από μικρή “ταξίδευε” μέσα στις νότες και συνεχίζει το ταξίδι της ασταμάτητα. Από το ωδείο, στο θέατρο, από το θέατρο , στους παιδικούς σταθμούς. Όλη μέρα η ζωή της είναι μουσική.

Τα πρώτα της βήματα στο πιάνο τα έκανε δίπλα στη μητέρα της. Ξεκίνησε πιάνο στο Μακεδονικό Ωδείο, στο τμήμα της κ. Πόπης Φιρτινίδου. Πέρασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. και απέκτησε Πτυχίο Πιάνου με Άριστα. Μετά την αποφοίτησή της από το πανεπιστήμιο την κέρδισε ολοκληρωτικά η μουσική και έλαβε το Δίπλωμα Πιάνου με άριστα, καθώς και Πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης και Φούγκας, με άριστα επίσης από το τμήμα του κ. Δημήτρη Αθανασιάδη. Παρακολούθησε σεμιναριακά μαθήματα με τη Lilia Boyadjieva και τον Thomas Wellen.

Από το 2004 ως το 2016 εργάστηκε στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης ως συνοδός πιάνου σε χορωδίες και θεατρικές ομάδες παιδικές, εφηβικές και ενηλίκων, έχοντας τη μουσική επιμέλεια σε δεκάδες παραστάσεις. Έχει συνοδεύσει επίσης μπαλέτο και μονωδία. Εργάστηκε σε ιδιωτικό ωδείο ως καθηγήτρια πιάνου και έχει λάβει μέρος σε συναυλίες καθηγητών. Έχει υπάρξει μέλος θεατρικής μουσικοχορευτικής ομάδας, δίνοντας παιδικές παραστάσεις. Έχει προετοιμάσει μαθητές για το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο και υποψήφιους για το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

Από το 2015 εργάζεται στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς ως καθηγήτρια και συνοδός πιάνου. Δημιούργησε το μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Οργάνωσε και εισηγήθηκε το 1ο μουσικοπαιδαγωγικό σεμινάριο στο Δ.Ω.Κ. «η μουσική στην εκπαιδευτική πραγματικότητα για παιδιά προσχολικής ηλικίας». Ως υπεύθυνη οργάνωσης και προώθησης εκδηλώσεων, έχει πετύχει τη σύμπραξη μεταξύ δομών του Δήμου κι έτσι έρχεται σε τακτική συνεργασία με την Πρότυπη Σχολή Χορού, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και τα θεατρικά εργαστήρια του Δήμου.

 

 

Did you like this? Share it!