Ο Κρίτωνας Ζαχαριάδης σκορπάει… μαγεία στα θεατρικά εργαστήρια του Σοφούλη!

Το χαμόγελό του, η καλοσυνάτη και ευγενική του παρουσία φωτίζουν τον χώρο όπου βρίσκεται. Και φέτος θα φωτίσει τα θεατρικά εργαστήρια του Σοφούλη!

Κυρίες και κύριοι, γνωρίστε τον Κρίτωνα Ζαχαριάδη!

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Κρίτωνας Ζαχαριάδης έχει συμμετάσχει σε 14 τηλεοπτικές σειρές των μεγαλύτερων ελληνικών τηλεοπτικών σταθμών, Ant1, Mega, Alpha. Ενδεικτικά: “Στο παρά πέντε”, “Ίχνη”, “Αστυνόμος Μπέκας”, “Ιατρικό απόρρητο”, “Αν υπήρχες, θα σε χώριζα”, “7 ζωές”, “Φεύγα” κ.α.

Θεατρικά, τηλεοπτικά και  κινηματογραφικά έχει συνεργαστεί με πολλούς και αξιόλογους ηθοποιούς και σκηνοθέτες.

Σκηνοθετεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης από το 2007 συνεργαζόμενος με πολλές θεατρικές σκηνές της πόλης, όπως “Ράδιο Σίτυ”, “Κολοσσαίον”, “Φαργκάνη”, “Θέατρο Σοφούλη”.

Διακρίσεις και βραβεία συνοδεύουν το βιογραφικό του, όπως Βραβεία Διαφήμισης Ερμής (2008) για τον 1ο Αντρικό ρόλο, καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ομάδας για το έργο του ‘’Πώς από’ δω, αλλά και γιατί όχι;” (2017) και καλύτερου πρωτότυπου θεατρικού κειμένου για το έργο ΠΕΛΟΤΑ (2019) από τα Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης.

Στο χώρο του κινηματογράφου κατείχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ποικίλες ταινίες όπως στο: Μόνο για εσένα, Ισοβίτες κ.α

Τέλος, διοργάνωσε στη Θεσσαλονίκη για 7 συνεχόμενα έτη το πανευρωπαϊκό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους “FILME”. Συνεργάστηκε ως διευθυντής στα δυο μεγαλύτερα ΙΙΕΚ της Θεσσαλονίκης, σε σχολές χορού, μουσεία, ιδρύματα, παιδικές κατασκηνώσεις.

Τα τελευταία χρόνια γράφει θεατρικά έργα, σκηνοθετεί παραστάσεις, ενώ παράλληλα ασχολείται με την οργάνωση παραγωγής τηλεοπτικών, κινηματογραφικών και θεατρικών  παραγωγών .

Did you like this? Share it!