Καλωσορίζουμε τη Λένα Πετροπούλου!

Είναι μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς και σκηνοθέτες της πόλης μας. Είναι άτομο με ξεχωριστή προσωπικότητα και ταμπεραμέντο. Φέτος επιστρέφει στα θεατρικά εργαστήρια του Σοφούλη για να διδάξει Υποκριτική και Αυτοσχεδιασμό στο τμήμα ενηλίκων. Κυρίες και κύριοι, γνωρίστε τη Λένα Πετροπούλου!

 

Γεννήθηκε στη Δράμα το 1977. Ζεί και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη από το 1996. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, ενώ παρακολούθησε τετραετή κύκλο θεατρικών σπουδών στο Εργαστήρι της Πειραματικής Σκηνής της Τέχνης του Θεάτρου Αμαλία, καθώς και μαθήματα σωματικού θεάτρου και αυτοσχεδιασμού με τη διεθνή ομάδα Complicite, σεμινάρια κινησιολογίας και ινδικού χοροθεάτρου, καθώς και μαθήματα λόγου και φωνής. Είναι μέλος του Σ.Ε.Η. (Σύλλογος Ελλήνων Ηθοποιών)

 

Έχει συνεργαστεί επί σειρά ετών ως ηθοποιός με τον παιδικό θίασο της Κάρμεν Ρουγγέρη στη Θεσσαλονίκη και από το 2008 έχει δημιουργήσει την ομάδα παιδικού θεάτρου και εκπαιδευτικών προγραμμάτων «Σκοινί-Κορδόνι» συστήνοντας σε μικρούς και μεγάλους τα παραμύθια του Ποιητιτή και άλλους ήρωες για παιδιά, σε δικά της κείμενα και σκηνοθεσία.

Έχει συμμετάσχει ως ηθοποιός σε πολλές παραστάσεις : « Ο Επιστάτης», «Καλά Χριστούγεννα κύριε Σκρούτζ», «Ελεύθερη Πτώση», «Νεκρόδειπνος», «Ιστορίες Πείνας», «Τί λαός, τί Κολωνάκι», «Φτυστός ο μακαρίτης», «Δε μετρώ», «Σπιρτόκουτο» κ.α. Επίσης έχει λάβει μέρος σε πολλές performance και παραστάσεις δρόμου ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης.

Από το 2010 σκηνοθετεί, γράφει και παραδίδει μαθήματα σωματικού θεάτρου και αυτοσχεδιασμού για την ομάδα NOVAN Theatre Group, της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική υπεύθυνη. Έχει γράψει, συνθέσει ή διασκευάσει πάνω από 20 θεατρικά κείμενα για τους NOVAN Theatre Lab, τα οποία και έχουν παρουσιαστεί στο κοινό.

Πρόσφατες δουλειές της στο κομμάτι της σκηνοθεσίας είναι τα: «Dirty Fairy and the Tales», «Εις τους πέντε δρόμους», «Τhe one round show», «Το έγκλημα Κ», «Ουρανός ανάμεσα», «Λόγια της ποταμίδας», «Απόψε στο Στράτφορντ », «String-ΛΑ», «Το μικρό τρελό πράγμα που ονομάζεται έρωτας» κ.α. Συνεργάζεται, επίσης, και εμψυχώνει ομάδες θεάτρου, ενηλίκων και εφήβων, σε σχολές και καλλιτεχνικά ιδρύματα,  αλλά και παραδίδει σεμινάρια σωματικού θεάτρου και αυτοσχεδιασμού για πολιτιστικούς συλλόγους, ομάδες και εργαστήρια θεάτρου. Τέλος, συνεργάστηκε από το 2009 ως το 2015 με το Φεστιβάλ Κιν/φου και Ντοκυμαντέρ Θες/νίκης ως σκηνοθέτης των Τελετών Έναρξης και Λήξης.

Did you like this? Share it!