Έγραψαν για τον “Άνθρωπο-Σκύλο”

Όταν τα λόγια γίνονται εικόνες, που σχηματίζονται στο μυαλό σου, και σε «οδηγούν» στο ρου μιας ιστορίας, τότε έχεις πετύχει να κερδίσεις τους θεατές!

Αυτό έκανε ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος στην πρεμιέρα του έργου «Ο άνθρωπος σκύλος» σε σκηνοθεσία του Μάνου Τσότρα, που παρακολουθήσαμε στις 9 το βράδυ της Κυριακής 7 Οκτωβρίου 2018 στο Θέατρο «Σοφούλη» της Καλαμαριάς.

Η κωμωδία είναι ένα «σκληρό» θεατρικό είδος μέσα από το οποίο περιγράφονται πολύ δραματικά στοιχεία της καθημερινότητας με δόσεις αυτοσαρκασμού, προσωπικής μανιέρας και καταιγιστικών ρυθμών.

Μέσα στο πραγματικά μινιμαλιστικό σκηνικό της μιας καρέκλας, του ενός κυλιόμενου τραπεζιού και ενός φλιτζανιού με νερό μπόρεσε ο Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος να «καθηλώσει» τους θεατές με ένα προσωπικό παίξιμο, που σου έδινε νοερά την αποτύπωση του κάθε ήρωα ή της κάθε ηρωίδας του έργου.

Ουσιαστικά, τα διαδραματιζόμενα αφορούσαν στα πάντα, που αφορούν στην πραγματική ζωή, δηλαδή:

1.Στις ανθρώπινες διαπροσωπικές σχέσεις, όπου τα πάντα υποτάσσονται στο οικονομικό ή πολιτικό συμφέρον.

2.Στα media, όπου το ελάσσον γίνεται σημαντικό και αναδεικνύεται ποικιλοτρόπως.

3.Στους πολιτικούς, οι οποίοι ψάχνουν τις ήσσονες αφορμές, για ν’ αναδείξουν τα θέματα δευτερεύουσας σημασίας και το πράττουν σε βάρος των πραγματικών προβλημάτων, που επικρατούν στη κοινωνία.

4.Στα δυσδιάκριτα όρια, που υφίστανται μεταξύ της εκδίκησης και της φιλίας.

5.Στο τι αληθινά πρεσβεύει η Τέχνη.

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Did you like this? Share it!