“Learn how to present your Actor-self” an advanced workshop for Actors-professional Actors-Students.
Η θεματική ενότητα είναι η Σαγήνη
SEDUCTION
#dontfearyourcastingdirector
30 Ιανουαρίου 2017
Θέατρο Σοφούλη
το πέμπτο workshop μετά την επιτυχία του σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη
ώρες workshop 12.00 με 19.00, διάρκειας μιας ημέρας
Lydia Georgana Actors’ Coach-Director-Casting Director
Videos
https://www.youtube.com/watch?v=mkiSFdnfLPc&t=198s
https://www.youtube.com/watch?v=dV5kBJYPa-o
Links
www.e-talenta.eu/members/list/lydia-georgana-coaching
www.imdb.com/name/nm2156383/?ref_=fn_al_nm_1
Facebook fan page: https://www.facebook.com/lydiascastingtips?ref=hl
Παρουσίαση του workshop
Ένα εργαστήριο για ηθοποιούς αλλά και για φοιτητές Δραματικής σχολής που επιθυμούν να γίνουν επαγγελματίες ηθοποιοί και να παρουσιάζονται κατάλληλα σε ένα casting ή μια audition.
-Πώς να προετοιμαστείς για ένα casting ή μια audition!
‘Eνας ηθοποιός είναι κάτι παραπάνω από έναν ελεύθερο επαγγελματία, είναι μια ολόκληρη εταιρία ο ίδιος. Αυτό το workshop του δίνει την δυνατότητα να το αναγνωρίσει και να αρχίσει να δουλεύει σύμφωνα με αυτό. Προπόνηση, τριβή, γνώση του πως σκέφτεται ο casting director, πρακτικές ασκήσεις μπροστά στην κάμερα, συνθήκες casting, ασκήσεις ετοιμότητας και ψυχραιμίας είναι μερικά από τα θέματα που θα τον απασχολήσουν κατά την διάρκεια αυτού του workshop.
Το 'Learn how to present your Actor-self" Workshop
είναι ένα workshop για το πώς ουσιαστικά να είσαι πάντα προετοιμασμένος για ένα casting
«Casting περνάς παντού ακόμα και όταν βγάζεις τα σκουπίδια σου έξω από το σπίτι»
Sir Michael Caine
Ένα workshop για τη βασική ιδιότητα του ηθοποιού- performer, τη σαγήνη!
Η σαγήνη είναι το συστατικό που πρέπει να έχει όχι μόνο μπροστά στην κάμερα, αλλά και πάνω στη σκηνή, στον δρόμο, στις συνεντεύξεις και τέλος με τους fans του.
Ανάπτυξη στα εξής:
-Αφήγηση, σε σχέση με τον ρόλο, σε σχέση με μας και τον ρόλο, σε σχέση με τον ρόλο και τον ενδιαφερόμενο σκηνοθέτη,
-Μάτια, το βλέμμα, γιατί αυτό κυρίως μας ορίζει,
-Κατάλληλη μέθοδος παρουσίασης στα social media,
-Head-shot, αλλά και πώς να μάθουμε να φωτογραφιζόμαστε,
-Ηθοποιός = storyteller / casting & audition= σύντομη κανονική παράσταση με έξτρα όμως, δυσκολίες
-Στερεότυπα και Αρχέτυπα
-type casting
Σύντομο βιογραφικό σημείωμα
Η Λυδία Γεωργανά
είναι coach ηθοποιών, casting director και βραβευμένη σκηνοθέτης. Γεννημένη στην Αθήνα και μητέρα δύο μικρών παιδιών έχει ζήσει και σπουδάσει 3d Animation & σκηνοθεσία σε Αθήνα και Βερολίνο (DFFB), ενώ έχει δουλέψει στο θέατρο της Βόννης με τον Werner Schroeter (1945-2010).
Στην Ελλάδα
Ως Casting Director έχει δουλέψει μεταξύ άλλων στις διεθνή παραγωγές "Πολίτικη Κουζίνα" του Τάσου Μπουλμέτη(casting παιδιών), "A tout de suite" του Benoit Jacquot , "Bourek" του Vladan Nikolic, “Ein Sommer in Griechenland” παραγωγή του ZDF, σκηνοθεσία του Yorgo Papavassiliou, και “The Durrells 1-2”, παραγωγή ITV σκηνοθεσία Steve Barron.
Έχει οργανώσει workshop υποκριτικής γνωστών ηθοποιών, έχει παραδώσει σεμινάρια με θέμα «Προετοιμασία για μια audition και ένα casting”, ενώ από το 2011 διδάσκει στις δραματικές σχολές «Κεντρική Σκηνή» της Μιμής Ντενίση και «Ιασμός» του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Επίσης εργάζεται ως coach- σύμβουλος-προπονήτρια και αναλαμβάνει την καλλιτεχνική εκπαίδευση, καθοδήγηση και προπόνηση επαγγελματιών και μη, ενηλίκων και παιδιών που ασχολούνται με την υποκριτική μέσα από μια σειρά διαδικασιών. Τις ελεύθερες της ώρες φωτογραφίζει ως χόμπι καλλιτέχνες και ηθοποιούς, δημιουργώντας μια σειρά πορτρέτων που δημοσιεύονται σε διαδικτυακά περιοδικά!
Ώς σκηνοθέτης έχει κάνει από video clip για την Δήμητρα Γαλάνη μέχρι και το making of της Πολίτικης Κουζίνας, ενώ το 2007 η μικρού μήκους ταινία της « The wok» πήρε κινηματογραφική διανομή (Rosebud Distribution) κατόπιν βραβεύσεων.
Από το 2009 κάνει workshop με ηθοποιούς και performers σε Ελλάδα και Ιταλία.
Μαζί της η βραβευμένη συγγραφέας και σεναριογράφος
H Αλεξάνδρα Μπελεγράτη
είναι συγγραφέας, βραβευμένη σεναριογράφος και θεατρική συγγραφέας.
Έχουν εκδοθεί δύο μυθιστορήματα της το «Έτσι έπρεπε να γίνει» από τις εκδόσεις Iason Books το 2011 και το “Κουτί με τα ανθισμένα κοσμήματα” από τις εκδόσεις Πηγή, το 2013. Τον Απρίλιο του 2016 εκδόθηκε και το θεατρικό της έργο «Έξω από το σώμα» από τις εκδόσεις Iason Books. Έχει γράψει τα θεατρικά έργα: «Κλωστή», «Ballroom dance» και «Λέξεις ανάμεσα μας».
Το σενάριο ταινίας μεγάλου μήκους στα αγγλικά “You are My Only Sunshine” διακρίθηκε ανάμεσα στα πέντε καλύτερα του London Greek Film Festival 2010. Το Δεκέμβρη του 2012 στα Angel Film Awards – Monte Carlo/Monaco, πήρε τα βραβεία: “Best Special Mention Screenplay” & “Best Family Drama Screenplay”.
Έχει γράψει και σκηνοθετήσει το ντοκιμαντέρ “Bones to the Sea” που είναι αφιερωμένο στη ζωή του φιλέλληνα Prof. Andrew Horton. Επίσης, έχει γράψει το σενάριο και έχει κάνει την οργάνωση παραγωγής του ντοκιμαντέρ «Μια μέρα στο Βρυσάκι» που παρουσιάστηκε στο Athens Fringe Festival 2013.
Το 2012, και μετά από πρόσκληση του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα παρουσίασε δημιουργική της δουλειά (ανάμεσα στα άλλα που παρουσίασε, αναγνώστηκε και η πρώτη πράξη από φοιτητές του Πανεπιστημίου της Οκλαχόμα, παρουσία καθηγητών θεατρικών σπουδών και καθηγητών κινηματογράφου, από το θεατρικό της Έξω από το σώμα, που έχει μεταφραστεί στα αγγλικά) και δούλεψε με τις τάξεις του Σεναρίου εκεί ως Visiting Lecturer. Το 2014-2015 συνεργάστηκε με τον πολυχώρο Dasein Lab όπου παρουσίασε Workshop Σεναρίου. Την περίοδο 2015-2016 συνεργάστηκε με τα Εργαστήρια Τέχνης & Πολιτισμού "ΖΩ-γραφή-ζω" όπου παρουσιάζει Workshop Σεναρίου.
Πιστεύει στην συνεργασία, στην θετική ενέργεια και σκέψη, στην δύναμη της δημιουργίας, στον συνδυασμό της εμπειρίας και των δυνατών μυαλών των καλύτερων στους τομείς της δημιουργίας, μπορούν να δημιουργήσουν εξαιρετικά και μοναδικά αποτελέσματα. Πιστεύει στην αφοσίωση και στην συστηματική δημιουργική διαδικασία. Θέλει να δημιουργήσει νέους κόσμους μέσω της γραφής, του σινεμά και του θεάτρου, ενώ παράλληλα, θέλει να δημιουργήσει έργα που είναι χρήσιμα και έχουν απήχηση στο ευρύ κοινό.
Το θέατρο Σοφούλη σε συνεργασία με την ομάδα ‘Aposse Adesse’ οργανώνουν για τον μήνα Ιούλιο τα εξής πρωτότυπα Ερευνητικά Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης.
-Η Ιστορία ενός παλιόπαιδου (εφήβους)
-Η Αγάπη που παγώνει (ενήλικες)
-Συνομήλικοι (παιδιά και γονείς)
Στόχος τους είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και ισότητας μέσα στο οποίο είναι δυνατή η ανάπτυξη της ομαδικότητας, το άνοιγμα του εαυτού καθώς και η προσωπική και ομαδική έρευνα σε σύγχρονα ζητήματα και αξίες που θα δοθούν. Με βασικά εργαλεία επιλεγμένες τεχνικές θεάτρου και με την συστημική ψυχοθεραπευτική προσέγγιση, η ομάδα δουλεύει σε βάθος, με βιωματικό τρόπο, δημιουργεί ερωτήματα και αναζητά απαντήσεις.
Τα προγράμματα απευθύνονται σε εφήβους, ενήλικες και σε παιδιά.
Εμψυχωτές των προγραμμάτων
Αλίκη Κωνσταντινίδου, ψυχολόγος ΑΠΘ
Μαρία Μαυρίδου, ηθοποιός, εμψυχώτρια ομάδων
Ματίνα Καλαϊτζίδου, μουσικός
Έναρξη τμημάτων Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015
Χώρος : Θέατρο Σοφούλη, Τραπεζούντος 5, Θεσσαλονίκη
Και κάθε Δευτέρα- Πέμπτη για όλον τον Ιούλιο!
19:00 - 21:00
Κόστος 7 2ώρων συναντήσεων: 60 ευρώ/ άτομο (+φ.π.α)
Πληροφορίες/Κρατήσεις :
6976073962, 6955694328,23104239525
FB page: https://www.facebook.com/pages/Aposse-Adesse
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ
Τα προγράμματα υλοποιούνται μέσα σε ολιγομελείς ομάδες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προαγωγή και την ενεργοποίηση της ομαδικότητας ώστε να μπορέσουμε να καλλιεργήσουμε μια ατμόσφαιρα βαθιάς ενσυναίσθησης, αποδοχής και αυθεντικότητας στις σχέσεις που αναπτύσσονται μεταξύ των συμμετεχόντων.
-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΠΑΛΙΟΠΑΙΔΟΥ
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε εφήβους.
Με βασικά εργαλεία μεθόδους και τεχνικές από το Ensemble Physical Theater του John Britton και την διδασκαλία της Αλίκης Δουρμάζερ και της συστημικής ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης, δημιουργούμε μια διαδρομή με βασικό άξονα την Ιστορία ενός Παλιόπαιδου. (Αγγελική Δαρλάση).
‘‘Αυτή είναι η ιστορία ενός παιδιού, συνηθισμένου σαν όλα τα παιδιά και ξεχωριστού σαν κάθε παιδί. Είναι μια ιστορία για την πίστη στον άνθρωπο και στον ανθρωπισμό’’
Μέσα από αυτή την διαδρομής που προτείνεται, ξεδιπλώνονται αξίες και νοήματα που ερευνώνται σε βάθος.
-Η ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΠΑΓΩΝΕΙ
Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε ενήλικες.
Με βασικά εργαλεία μεθόδους και τεχνικές από το Ensemble Physical Theater του John Britton και την διδασκαλία της Αλίκης Δουρμάζερ και της συστημικής ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης, δημιουργούμε συνθήκες και μέσα από την δραματοποίηση και την προσομοίωση ξετυλίγουμε το νήμα της αγάπης που παγώνει, της αγάπης που ακινητοποιεί, της υπερπροστατευτικής αγάπης.
**οι συμμετέχοντες, θα έχουν την ευκαιρία αν το επιθυμούν, να μοιραστούν με την ομάδα και τις δικές τους προσωπικές ιστορίες.
-ΟΙ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΙ
Απευθύνεται σε γονείς και στα παιδιά τους.
Μέσα από την απόλαυση και την χαρά του παιχνιδιού, δίνεται η ευκαιρία στους γονείς να περάσουν ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά τους. Οι γονείς ξαναγίνονται παιδιά, ξεχνούν για λίγο τις υποχρεώσεις τους, περνούν δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά τους υπό την καθοδήγηση έμπειρων εμψυχωτών.
Η ομάδα Aposse Adesse δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2014 από ανθρώπους των τεχνών και των ανθρωπιστικών επιστημών.
A posse Ad esse, είναι φράση λατινικής προέλευσης και σημαίνει από την δυνατότητα στην πραγματικότητα.
Αυτό το τελευταίο συνοψίζει σε μια μόνο φράση τον κύριο στόχο της ομάδας μας. Κάθε άνθρωπος αποτελεί μια ξεχωριστή οντότητα με ποικίλες ικανότητες. Άλλες τις εκμεταλλεύεται και άλλες μένουν αναξιοποίητες.
Μέσα από το πάντρεμα του θεάτρου και της ψυχοθεραπείας δίνεται η δυνατότητα σε κάθε άτομο να συμμετέχει σε μια δυνατή βιωματική εμπειρία που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τις ικανότητες του και να τις αξιοποιήσει.
Τριήμερο σεμινάριο για τη δύναμη της φωνής
με τη Μάρθα Φριντζήλα
-διάρκεια: 15 ώρες-
-κόστος: 100 ευρώ-
-ημερομηνίες διεξαγωγής: 12, 13 & 14 Νοεμβρίου-
-ώρες διεξαγωγής: 14:00-19:00-
-χώρος διεξαγωγής: θέατρο Σοφούλη-
Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Γιατί δεν μας αρέσει η φωνή μας;
Υπάρχουν καλές και κακές φωνές;
Πού πήγε η φωνή που είχαμε ως παιδιά;
Γιατί φοβόμαστε να τραγουδήσουμε;
Πώς θα τραγουδάμε σαν να μιλάμε;
Πώς θα μιλάμε σαν να τραγουδάμε;
Τι είναι η αντικειμενική φωνή;
Εξερευνούμε την φωνή μας και τα μυστήριά της. Μιλάμε, απαγγέλουμε, τραγουδάμε, φωνάζουμε, γελάμε, ψιθυρίζουμε, μιμούμαστε, ακούμε, διαβάζουμε, παρατηρούμε και προσπαθούμε
να βρούμε την πραγματική μας φωνή, αυτήν που χάσαμε μεγαλώνοντας,
την κληρονομιά ανεπιτήδευτων φωνών του παρελθόντος.
Γιατί ό,τι ο άνθρωπος είναι, αν είναι κάτι, μέσα απ' την φωνή προβάλλει.
Ναπολέων Λαπαθιώτης
Η φωνή
Μέσα στο κάθε μου τραγούδι,
που μοιάζει πάντα να πονεί,
κι είναι σαν άρρωστο λουλούδι,
- σαλεύει πάντα μια φωνή,
φωνή που αν φαίνεται έτσι ξένη
κι έτσι κλεισμένη στη χαρά,
μα σ' όλα τα μεγάλα μπαίνει,
με τα μικρά της τα φτερά,
και σ' όλα, γύρω, βρίσκει ταίρι,
και μ' όλα τ' άφθαστα μιλεί,
κι όλα τα ανείπωτα τα ξέρει
- κι ας είναι τόσο χαμηλή ...
Κι αν, όμως, σ' όλα βρίσκει ταίρι,
κι όλα τα βλέπει καθαρά,
μοιάζει καλύτερα να ξέρει
τον πόνο, παρά τη χαρά ...
Μέσα στο κάθε μου τραγούδι,
Που μοιάζει πάντα να πονεί
- σαν το χυμό μες στο λουλούδι,
σαλεύει πάντα μια φωνή,
που ανίσως και το ζωντανεύει,
σαν το χυμό του λουλουδιού,
θαρρείς και δεν μπορεί ν' ανέβει,
σα να' ναι ανήμπορου παιδιού ...
Γιατ' είμαστε σαν κάποια ρόδα,
πεσμένα μες στην παγωνιά,
- ρόδα, που τά' λιωσε μια ρόδα,
καθώς περνούσε στη γωνιά,
που αν και κομμένα, κι όλο χώμα
και κυλισμένα καταγής,
δεν ξέρω τι θυμίζει ακόμα,
πως ήταν άνθη της αυγής ...
